H κυβέρνηση της Ουγγαρίας κάνει πίσω στη φορολόγηση του Internet!

03 Νοεμβρίου 2014

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε αναφερθεί στην πρόθεση της κυβέρνησης της Ουγγαρίας να φορολογήσει τη μεταφορά δεδομένων από το Internet. Βάσει του νόμου που επιχείρησε να περάσει η ουγγρική κυβέρνηση οι Internet Service Providers θα
έπρεπε να καταβάλλουν περίπου 60 cents ανά gigabyte δεδομένων, γεγονός που ουσιαστικά σήμαινε ότι οι εταιρείες παροχής Internet ήταν αναγκασμένες να μετακυλήσουν το παραπάνω κόστος στους καταναλωτές, καθιστώντας το downloading και το Internet surfing πολύ πιο ακριβά.


O κόσμος αντέδρασε και άμεσα διοργανώθηκαν μεγάλα συλλαλητήρια και διαδηλώσεις, στις οποίες χιλιάδες Ούγγροι δήλωσαν την αντίθεση τους με το προαναφερθέν παράλογο για αυτούς νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση βλέποντας τις αντιδράσεις του πλήθους, επιχείρησε να περάσει μία πιο "light" εκδοχή του συγκεκριμένου νόμου, όμως οι αντιδράσεις των Ούγγρων πολιτών δεν κάμφθηκαν. Μάλιστα, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να αντιδράσουν ακόμη πιο δυναμικά, γεμίζοντας τον περίβολο του προεδρικού μεγάρου της χώρας με χιλιάδες παμπάλαια hardware parts! Με την κατάσταση να κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα, ο πρόεδρος της ΟυγγαρίαςViktor Orban δεν είχε άλλη επιλογή από το να πάρει πίσω το νόμο! Σε δηλώσεις του ο ούγγρος πρόεδρος, ενημέρωσε τα media της χώρας ότι αντιλαμβάνεται τους λόγους που ο συγκεκριμένος νόμος δεν αρέσει στον κόσμο, για αυτό και δεν έπρεπε να ψηφιστεί.
Hungary_Internet_1

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ήλπιζε ότι μέσω του συγκεκριμένου νόμου θα μπορούσε να αυξήσει τα έσοδα του κράτους κατά 83 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, όμως με το αυξημένο κόστος να εμπίπτει στους καταναλωτές, το κέρδος για τα κυβερνητικά ταμεία θα ήταν πολύ μεγαλύτερο, καθώς θα ξεπερνούσε τα 725 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα, το κυβερνητικό επιτελείο καλείται να βρει έναν άλλον φόρο για να καλύψει το κενό στον προϋπολογισμό του 2015. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε περίτρανα, οι άνθρωποι εάν το θέλουν πραγματικά έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα... Άλλωστε όπως λέει και ένα γνωστό μουσικό κομμάτι...people have the power!

Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger