Windows 8.1 Update: έρχεται επίσημα 8 Απριλίου και θα σας λύσει τα χέρια

03 Απριλίου 2014

Απαντώντας επιτέλους στην κατηγορία ότι η Microsoft, με την εισαγωγή των Windows 8 το 2012 και την παραμονή τους ως έχουν, γύρισε την πλάτη σε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν desktop PCs και laptops χωρίς οθόνες αφής, επιτέλους ανακοινώνει την
διαθεσιμότητα τουWindows 8.1 update για το λειτουργικό της, update που θα είναι διαθέσιμο για download, από τις 8 Απριλίου.


Το update των Windows 8.1 είναι σχεδόν αποκλειστικά αφιερωμένο σε όσους ακόμα χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο και ποντίκι. Δηλαδή στην συντριπτική πλειοψηφία χρηστών Windows. Αλλαγές όπως το γεγονός ότι θα μπορεί κανείς πια να κάνει minimize μία εφαρμογή κάνοντας κλικ πάνω σε μία μπάρα που θα βρίσκεται στην κορυφή του παραθύρου της. Αλλά και να μετακινήσει το παράθυρο. Ή το γεγονός ότι τα “Charms” που εμφανίζονται ξαφνικά στην άκρη της οθόνης σας, με το που πάει ο κέρσορας εκεί, θα έχουν πια ένα delay μέχρι να εμφανιστούν, ώστε να μην σας παρενοχλούν τόσο συχνά.
Μεγάλη αλλαγή για όσους έχουν σχετικά πρόσφατα χρησιμοποιήσει τα Windows 8.1 μετά τις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού είναι ότι, με το Windows 8.1 update, θα μπορούν και πάλι να δουν την γραμμή εργασιών τους. Όχι, δεν θα είναι συνεχώς ορατή όπως στο desktop των Windows 7, αλλά αν περάσετε τον κέρσορά σας στην κάτω μεριά της οθόνης σας, θα μπορείτε να εμφανίσετε το task bar και να έχετε άμεση επαφή με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε.
Η Start οθόνη γίνεται περισσότερο φιλική για τα mouse με το Windows 8.1 update. Στην πάνω μεριά της βλέπετε την αναζήτηση την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, πολύ ευκολότερα απ’ το να ενεργοποιείτε τα charms, ενώ επανέρχεται το δεξί κλικ. Αν το δοκιμάσετε πάνω σε οποιοδήποτε Live Tile, θα σας δείξει τις επιλογές για να «ξεκαρφιτσώσετε» το tile από την οθόνη έναρξής σας, να καρφιτσώσετε την εφαρμογή στην γραμμή εργασιών, να κάνετε απεγκατάσταση και άλλα.
Σημαντικό επίσης για όλους εκείνους τους χρήστες που το είχαν απειρία, είναι το γεγονός πως σε laptop και desktop PCs, με το Windows 8.1 update, το button για την απενεργοποίηση της οθόνης, βρίσκεται στην κορυφή της Start Screen.
Τα υπόλοιπα νέα που αφορούν το Windows 8.1 update αφορούν την πρόθεση της Microsoft να κάνει το λειτουργικό πιο «φιλικό» για συσκευές που έχουν πιο ταπεινά τεχνικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, η Microsoft θα αποστέλλει πια στους κατασκευαστές το λειτουργικό της ως «image», ώστε να «τρώει» λιγότερο αποθηκευτικό χώρο στις low spec συσκευές.
Το πιο σημαντικό όμως, είναι πως με το Windows 8.1 update, κάποιες συσκευές που δεν διαθέτουν οθόνες αφής, θα ξεκινούν κατευθείαν την λειτουργία τους με το desktop, και αυτά είναι νέα που καλωσορίζουν ειδικά όσοι αναγκάζονται να «ξεφύγουν» πια από τα Windows XP. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Microsoft, το λειτουργικό μέσω αυτού του update, θα αντιλαμβάνεται ποιες συσκευές θα θέλουν να ξεκινούν την λειτουργία τους από το desktop, αν και ακόμα δεν έχουν δοθεί διευκρινήσεις για συγκεκριμένους κατασκευαστές και συγκεκριμένα μοντέλα υπολογιστών και laptop.
Καλωσορίστε λοιπόν το Windows 8.1 Update, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτόματα την 8ηΑπριλίου στον υπολογιστή σας.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger