Project Ara: «τρελά» τηλέφωνα με τις ευλογίες της Google!

10 Απριλίου 2014

Είθισται όλα τα σε –άρα να είναι θετικά –τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους. Μία από τα ίδια συμβαίνει και με το Project Ara της Google, την πρωτοβουλία του κολοσσού του Ίντερνετ για τη δημιουργία μιας ανοιχτής hardware πλατφόρμας βάσει της
οποίας θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται modular κινητά τηλέφωνα ή αν το θες σε πενηνταράκια…συναρμολογούμενα smartphones!

Στην ουσία, φιλοδοξία της Google είναι τα κινητά που θα βασίζονται στη φιλοσοφία του Project Ara να ξεκινούν με έναν σκελετό, πάνω στον οποίο ο χρήστης θα «κουμπώνει» επεξεργαστή, κάμερα, οθόνη και άλλα υποσυστήματα. Μάλιστα η εταιρεία θέλοντας να «γλυκάνει» τους developers, αποφάσισε να τους δείξει τι μπορεί να πετύχει το Project Ara τόσο οπτικά όσο και με σαφείς και αναλυτικές οδηγίες μέσα από το site του Ara. Η εταιρεία μάλιστα έχει ξεκαθαρίσει πως θα ξεκινήσει να δουλεύει στενά μαζί με τους κατασκευαστές, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα διοργανωθεί online συνδιάσκεψη επί του θέματος.
Το 2014 είναι εξ’ άλλου η χρονιά που το Project Ara σύμφωνα με τη Google από… project θα πάρει σάρκα και οστά, έστω σε R&D επίπεδο. Φέτος δε το modular ήδη έχει φορεθεί πολύ -μην ξεχνάς τη Razer με το Project Christine της. Για να δούμε αν η Google μετά το software(λέγε με Android) θα καταφέρει να αλλάξει και το hardware
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger