14χρονος προς κυβέρνηση των ΗΠΑ: Εξοικονομήστε εκατομμύρια δολάρια απλά με... αλλαγή γραμματοσειράς!

31 Μαρτίου 2014

Μελετώντας τρόπους για τη μείωση της χρήσης χαρτιού και μελανιού στο σχολείο του, ένας 14χρονος έφηβος υπολόγισε ότι μία απλή... αλλαγή γραμματοσειράς 
(από Times New Roman σε Garamond) μπορεί να οδηγήσει οργανισμούς και επιχειρήσεις στο να εξοικονομήσουν πάρα μα πάρα πολλά χρήματα, όσον αφορά αυτά που ξοδεύουν για ταμελάνια των εκτυπωτών τους κάθε χρόνο, όπως μεταδίδει σχετικά το CNN.

Συλλέγοντας τυχαία δείγματα από καθηγητές του και υπολογίζοντας πόσο συχνά οι πιο κοινοί χαρακτήρες χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές γραμματοσειρές, ο 14χρονος Suvir Michandaniυπολόγισε πόσο μελάνι χρησιμοποιείται για κάθε γράμμα. Έπειτα μεγέθυνε τα γράμματα, τα τύπωσε και τα έκοψε σε χαρτόνια, ώστε να επαληθεύσει τα ευρήματά του. Πραγματοποίησε τρεις δοκιμές για κάθε γράμμα, υπολογίζοντας τη χρήση μελανιού για κάθε font. Και κάπως έτσι, έβγαλε το συμπέρασμα ότι το σχολείο του θα μπορούσε να μειώσει την κατανάλωση μελανιού κατά 24% και να γλιτώσει από συνολικά έξοδα 21.000 δολαρίων (!) κάθε χρόνο.
Ο Suvir δημοσίευσε τα ευρήματά του στο Journal for Emerging Investigators (JEI), μία έκδοση του Harvard, που προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Ενας από τους υπεύθυνους της έκδοσης JEI εντυπωσιάστηκε, μάλιστα, τόσο από τα ευρήματά του παιδιού, έτσι τον προκάλεσε να δοκιμάσει να εφαρμόσει στον "πραγματικό κόσμο" τις έρευνές του.
Επαναλαμβάνοντας τα tests του, ο Suvir βρήκε ότι, αλλάζοντας τη γραμματοσειρά σε Garamond σε όλες τις εκτυπώσεις, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να εξοικονομήσει 30% ή να γλυτώσει 136 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο. Άλλα 234 εκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν αν οι Κυβερνήσεις όλων των Πολιτειών άλλαζαν και αυτές γραμματοσειρές.
Ωστόσο, η κυβέρνηση δε φαίνεται να έχει στα σχέδιά της την αλλαγή γραμματοσειράς παρόλο που θεωρεί αξιοσημείωτη τη δουλειά του μικρού, περιορίζοντας την οικονομία, προς το παρόν, στην εκτύπωση λιγότερων εγγράφων, αλλά και τη χρήση ανακυκλωμένου χαρτιού.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger