Ενημέρωση της ΕΕΤΤ για την απάτη με αναπάντητες κλήσεις από αριθμούς εξωτερικού

29 Ιανουαρίου 2014

Όπως πιθανόν έχετε ακούσει, εδώ και μερικούς μήνες έχουν υπάρξει πολλές αναφορές από μεγάλο αριθμό συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σχεδόν όλων των εταιρειών στην Ελλάδα πως έχουν δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού.
Οι περισσότερες κλήσεις έχουν γίνει από τους αριθμούς +375602605281, +37127913091 και +3598920111, καθώς και από άλλους αριθμούς που αρχίζουν από +375 ή +371 ή +359 και στόχος των επιτήδειων είναι να προτρέψουν ουσιαστικά τον ανυποψίαστο συνδρομητή να καλέσει πίσω τον εκάστοτε αριθμό, κάτι που φυσικά έχει ως αποτέλεσμα την εφαρμογή πολύ υψηλών χρεώσεων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το +375 είναι ο διεθνής κωδικός της Λευκορωσίας, το +371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία, ενώ το +359 είναι ο κωδικός της Βουλγαρίας και από τις εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών συστήνεται να οι συνδρομητές να αποφεύγουν να καλούν αριθμούς την προέλευση των οποίων δεν γνωρίζουν.

Νωρίτερα μάλιστα μέσα στην ημέρα εκδόθηκε και σχετική σύσταση από την Ε.Ε.Τ.Τ προς ενημέρωση του κοινού στην οποία αναφέρει τα παρακάτω:

Η ΕΕΤΤ συνιστά στους συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή προτού προβούν σε επανάκληση εισερχομένων κλήσεων από το εξωτερικό, των οποίων δε γνωρίζουν την προέλευση, λόγω ενδεχόμενης αυξημένης χρέωσης. Έχει διαπιστωθεί ότι πραγματοποιούνται απρόσκλητες κλήσεις από αριθμούς του εξωτερικού οι οποίες σκόπιμα εμφανίζονται ως αναπάντητες. Με τον τρόπο αυτό, ο καλών επιδιώκει κακόβουλα να παροτρύνει τον καλούμενο συνδρομητή, ώστε να καλέσει τον αριθμό και να υποστεί, στη συνέχεια, υψηλή χρέωση.

 Site: ΕΕΤΤ via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger